-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:17298 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

چـرا علما در رساله هاي خود مشروبات الكلي را نجس شمرده اند , در صورتي كه الكل غالبا اشياء را ضد عفوني مي كند و بسياري از ميكروبها را از بين مي برد با اين وصف , حكمت نجس بودن آن چيست ؟
اصـولا مـوضـوعاتي كه در اسلام نجس و ناپاك شمرده شده , اسرار و علل گوناگوني دارددسته اول : چيزهايي كه ذاتا ناپاك و پليدند و سرچشمه بسياري از بيماريهامي باشند - مانند بول و خون و 000 - از اين جهت اسلام آنها را نجس معرفي كرده ولازم الاجتناب دانسته است . دسته دوم : چيزهايي است كه پليدي ظاهري ندارند , ولي آلودگي معنوي دارند و همين امر سبب شـده است كه اسلام آنها را ناپاك بشمارد - مانند كفار - ممكن است كافر ازنظر ظاهر پاك و تميز باشد , ولي از آنجا كه داراي عقايد انحرافي است , روحا يك نوع آلودگي دارد كه هرگز با تنظيف بدن و رعايت اصول بهداشت از بين نمي رود . اسـلام بـراي حـفـظ عقايد مسلمانان آنها را ناپاك شمرده است تا از آميزش كامل مسلمانان با آنها جـلـوگـيري به عمل بياورد و در سايه آن , طهارت روحي آنان محفوظبماند و اگر آنها را ناپاك نمي شمرد و هرگونه آميزش با آنها را اجازه مي داد , چه بسا افراد ضعيف تحت تاثير افكار و گفتار آنها واقع مي شدند . بـعـلاوه , آميزش كامل با آنها سبب نفوذ آنان در جوامع اسلامي و گستردن برنامه هاي استعماري مـي گـردد , ولـي آمـيـزش مـحـدود بـا آنها بر اساس مبادلات تجاري و علمي , باتوجه كامل به جلوگيري از خطرات آنها , ممنوع نيست ; و لذا اسلام آن را نهي نكرده است . دسـته سوم موضوعاتي است كه اين نوع پليديها را ندارند , ولي مبدا يك سلسله مفاسد اجتماعي و فردي هستند - مانند مشروبات الكلي . درسـت است كه الكل اجسام را ضد عفوني مي كند , ولي آشاميدن نوشابه هاي الكلي موجب مفاسد بي شماري است . اسـلام به منظور جلوگيري از اين مفاسد , آن را نجس شمرده است تا بدين وسيله محدوديتهايي در آن ايجاد كند و در نتيجه مردم را از آن دورنگاه دارد . زيـرا بـديهي است كه اگر چيزي ناپاك و نجس باشد , يك نفر مسلمان سعي مي كند هر چه بيشتر خود را از آن دور نگاه دارد و زندگي خود را به آن آلوده نسازد و همين امرباعث مي شود كه از آن فاصله بگيرد ; روشن است كه اين تنفر و انزجار , تاثيرعميقي در عدم آلودگي به مشروبات الكلي دارد و اين خود يك نوع مبارزه جدي بامشروبات الكلي است . (1)

پاسخ به پرسشهاي مذهبي
مكارم شيرازي - ناصر و جعفر سبحاني 1 - آنچه درباره نجس بودن الكل در بالا ذكر شد , مربوط به مشروبات الكلي است . امـا نجس بودن الكلهاي صنعتي كه عموما غير قابل شرب است , در ميان دانشمندان ديني و فقها مورد بحث است . زيرا اين گونه الكلها عموما قابل شرب ن

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.